youtube logo twitter logo instagram logo facebook logo linkedin-logo
5. oktober 2023

Barfoed Group fortsætter udviklingen af den prisbelønnede bydel – Munkebjerg Park

Barfoed Group fortsætter udviklingen af den prisbelønnede bydel – Munkebjerg Park – med opførelsen af 118 nye boliger samt P-kælder og er i proces omkring DGNB-certificering af hele bydelen som den første i Danmark.

Munkebjerg Park i Odense M blev i 2020 tildelt Odinprisen af Byforening Odense for det bedste boligbyggeri i Odense i mange år, og med forventet byggestart primo 2024 igangsætter Barfoed Group yderligere 118 boliger fordelt på 81 livsstilsboliger og 37 ungdomsboliger, som bygges oven på de eksisterende 188 boliger, der blev opført tilbage i 2009.

Barfoed Group opfører 81 livsstilsboliger svarende til i alt ca 5750 m2 boligareal plus ca 2900 m2 parkeringskælder med direkte elevatoradgang til boligerne. De nye bygninger opføres ligeledes med danske Petersen tegl og får et tydeligt samspil med nabolagets arkitektoniske karakter med facadespring. Også i disse boliger vil der blive kræset for detaljerne med et højt apteringsniveau, og bygherren prioriterer et sammenhængende arkitektonisk udtryk med mange spring og forskydninger, hvor husene vil blive omkranset af et bånd af recesmurvæk. Bygningerne opføres naturligvis med grønne tage og solceller på taget.

For at styrke naboskabet og den gode livsstil med gode dagslysforhold, så får alle lejligheder adgang til store altaner og terrasser med flot udsigt over til fredskoven, og der opføres ydermere fælles tagterrasser med orangerier samt et fælleshus med pejs for alle beboere på taget af den ene bygning.

Boligerne er fordelt på 63 stk – 2. værelses boliger og 18- 3 værelses boliger.

Der opføres ligeledes 37 stk. nye tagboliger, som primært henvender sig til unge mennesker, og her fordeler størrelsen sig på 32 stk. 2. værelses boliger og 5 styk 3. værelses boliger. Boligerne opføres som en naturlig forlængelse af den første etape boliger tilbage fra 2009, hvor de nuværende boliger nu også i fremtiden får adgang til tagterrasser og orangerier.

Samtidig gennemføres en omfattende renovering og løft af facaderne, så de oprindelige boliger sammen med de nye smelter mere ind i den arkitektoniske værdi i bydelen.

De nye facader får med en anodiseret aluminiumsplade et mere gyldent udtryk, som bla kan opleves på LIDLS facader på Munkebjerg Park. Den nye facadebeklædning samt grønne tage og solceller på denne del af byggeriet, vil sikre at bygningerne bevarer den oprindelige arkitektoniske karakter, men samtidig bliver mere reflekteret ind i de ændringer, som naturligt er sket i bydelens karakter og kvalitet gennem de sidste 12-13 år.

Indflytning: Sommeren 2025 – Projektværdi. Ca 300 mio dkr. – Arkitekt: Juul & Frost – København.

Koncerndirektør Frederik Barfoed udtaler:

”Vi har stor fokus på Odense´s og bydelen Munkebjerg Parks udvikling, og det er meget vigtigt, at vi som bygherre tager ansvar og sætter et præg på byggerierne, som gør byen endnu pænere og bedre. Det er betydeligt dyrere at bygge det vi bygger på Munkebjerg Park end nogle af de byggerier, som man ser andre steder i byen, men det kan vi tillade os, fordi vi er langsigtet investor i byen. Men til gengæld tiltrækker vi lejere som værdsætter vores tanker og kvalitet, og som bygherre er der en enorm glæde og stolthed i at opføre et byggeri med de bedste materialer sammen med en spændende arkitektur.”

”Odense udvikler sig meget i området omkring Munkebjerg Park de kommende år med nyt OUH, Syddansk Universitet og senest Novo Nordisk planer i byen, så vi vil over de kommende år fortsætte udviklingen af området, hvor vi fortsat har en del byggeretter til både bolig og erhverv til rådighed, så jeg forventer at vi er med i udviklingen af byen med nye byggerier også de kommende år.”

”Vi har sidste år sat os en meget ambitiøs målsætning, og vi er nu langt i processen om at få hele bydelen – Munkebjerg Park – DGNB certificeret i indeværende år, som den første bydel i Danmark. Det er en stor og kompleks opgave, men det bliver fantastisk for bydelen og byen, hvis vi i Odense bliver de første, der får en hel bydel certificeret, det er på mange måder en drøm der går i opfyldelse.”

Læs mere om DGNB certificering på Teknologisk Institut teknologisk.dk eller rådet for bæredygtigt byggeri på rfbb.dk

Såfremt der måtte være spørgsmål, så kontakt venligst Koncerndirektør Frederik Barfoed på FB@barfoedgroup.dk eller 70201545.

Læs mere på munkebjergpark.dk