youtube logo twitter logo instagram logo facebook logo linkedin-logo
13. juli 2018

Velkommen til Byens Højskole!

Højskole i Forsamlingshuset

Spændende nye muligheder for højskoleliv og fællesskaber i historisk bygning i Odense. Byens Højskole har indgået samarbejdsaftale med Barfoed Group, der ejer Fyns Forsamlingshus.

Den 1. august flytter den indtil nu hjemløse højskole, Byens Højskole, ind i en af byens markante bygninger, Fyns Forsamlingshus i Kongensgade. Her vil Byens Højskole invitere til kurser, arrangementer, højskoledage og – aftener, fællesspisning og sang. Siden den folkeoplysende forening Byens Højskole åbnede i april måned i år, har højskolen med succes og stor opbakning inviteret til arrangementer og afholdt kurser rundt omkring i Odense, men nu får højskolen sine egne lokaler.

”Med højt til loftet og tydelig folkeoplysende historie er Fyns Forsamlingshus et oplagt sted for os at invitere indenfor til højskole”, fortæller forstander for Byens Højskole, Claus Brandstrup. Han fortsætter: ”Vi glæder os til at ringe med klokken i spisesalen for at signalere, at nu mødes vi om det gode måltid ved langbordet.”

Måltider er ikke det eneste, der bliver mulighed for i lokalerne. Hovedparten af Byens Højskoles arrangementer, kurser og workshops vil være at finde i lokalerne. ”Vi drømmer om, at lokalerne fyldes af stemning, læring og fællesskab. At gode mennesker mødes om det væsentlige og at stærke relationer knyttes. Det er både forsamlingshusets tradition og højskolens vision i et spændende og nutidigt møde”, fortæller Claus Brandstrup. ”Vi inviterer insisterende til oplysning i og om tiden. Vi vil for eksempel holde morgensamling en række lørdage i efteråret, hvor vi deler en stund over formiddagskaffen, sangen og et oplæg. En slags ”drop-in”-morgensamling”.

Udlejer gør drømmen mulig

”Vi har længe har kig på lokalerne i Fyns Forsamlingshus, men som nystartet forening og højskole kunne vi kun drømme om at indtage lokalerne”, siger Palle Pors, formand for foreningen Byens Højskole. Palle Pors fortsætter begejstret: ”En god dialog med ejeren af Fyns Forsamlingshus, Barfoed Group, satte skub i realitetsforhandlinger og nu bliver drømmen til virkelighed med stor velvilje fra udlejers side. Det er vi meget taknemmelige for.”

Frederik Barfoed, direktør i Barfoed Group, udtaler: ”Jeg er glad for at kunne hjælpe Byens Højskole i gang i Fyns Forsamlingshus. Vi har indgået en aftale, der giver Byens Højskole god mulighed for at etablere og markere sig som en af Odenses stærke foreninger, der arbejder for fællesskaber, hvor alle kan deltage og bidrage”. Om Fyns Forsamlingshus fortæller Frederik Barfoed: ”Fyns Forsamlingshus har været en del af vores erhvervsportefølje de sidste 20 år. Det er en bygning som mange i byen kender og vi glæder os til samarbejdet med Byens Højskole, der helt sikkert vil betyde at forsamlingshusets oprindelige formål nu får et tidsvarende præg som forsamlingshus anno 2018”.

Omvendt loppemarked: Giv en kaffekop

Byens Højskole flytter ind i lokalerne 1. august og bruger den første måneds tid på at indrette lokalerne. Den 11. august åbnes dørene til et åbent hus og ”omvendt loppemarked”.

”Da vi har været hjemløse indtil nu, har vi hverken møbler, kaffekopper eller klaver”, fortæller forstander Claus Brandstrup, der sammen med en af højskolens frivillige, har fået idéen til det omvendte loppemarked. ”Vi vil gerne vise vore lokaler frem og byde på en kop kaffe. Vi har dog det problem, at vi ikke har kopper at servere kaffen i, så dem må gæsterne selv tage med. Og de skal helst lade dem stå når de går igen”, smiler Claus, mens han fortsætter: ”Vi har brug for alt og da vi forventer mange gæster, har vi brug for meget af det hele.”

Claus Brandstrup og Palle Pors opfordrer til at kigge indenfor i Byens Højskole i Fyns Forsamlingshus den 11. august mellem kl. 10 og 15. Her vil man kunne se lokalerne og møde folkene i Byens Højskole, der med glæde tager i mod både borde, stole, kopper, tallerken og glas. Byens Højskole lover at der er kaffe på kanden og hjemmebagt kage. Byens Højskole oplyser, at man på foreningens hjemmeside (www.byenshojskole.dk)  kan se, hvad foreningen mangler af ting og sager.